Koulutuspsykoterapia

Koulutuspsykoterapia mahdollistaa nopean avun

Koulutuspsykoterapia on psykoterapiakoulutuksessa olevan terveydenhuollon ammattilaisen tarjoamaa keskusteluapua erilaisten psyykkisten oireiden hoitoon. Koulutuspsykoterapia on nopea reitti saada apua. Se on myös edullisempi vaihtoehto terapiansa itse maksavalle asiakkaalle.

Koulutuspsykoterapia on psykoterapiakoulutuksessa olevan terveydenhuollon ammattilaisen tarjoamaa keskusteluapua erilaisten psyykkisten oireiden hoitoon. Psykoterapeuttikoulutus on terveydenhuollon ammattihenkilöstön jatkokoulutukseen verrattavaa täydennyskoulutusta. Psykoterapeuttikoulutukseen hakevalta ammattilaiselta edellytetään mielenterveysalan tai sitä vastaavaa asiakastyön työkokemusta sekä soveltuvaa terveys- tai sosiaalialan taustakoulutusta. 

Psykoterapeuttiopiskelija toteuttaa koulutukseen liittyvää psykoterapeuttista potilastyötä kokeneen kouluttajapsykoterapeutin työnohjauksen alaisuudessa koko prosessin ajan. Asiakkaan tilannetta ja hoitoa arvioidaan ja suunnitellaan kouluttajatahon kanssa täysin luottamuksellisesti ja anonyymisti.

Koulutuspsykoterapiaan  voit varata ajan omalla kustannuksella ilman lähetettä tai diagnoosia, kuten itsemaksettavaan psykoterapiaan. Näin ollen koulutusterapia on nopea reitti keskusteluavun äärelle. Koulutusterapia sopii tilanteisiin, joissa asiakas esimerkiksi odottaa saavansa lähetteen ja haluaa jo aloittaa terapian tai jos hän ei saa keskusteluapua muuta kautta kuten vaikkapa osana työterveyshuoltoa.

Koulutuspsykoterapian hinta ja kesto

Asiakkaan ja koulutettavan terapeutin välillä sovitaan hoitokäytännöistä tapauskohtaisesti, kuten koulutuspsykoterapian käyntitiheys ja kesto. Yleensä tapaamiskertoja on viikoittain ja tapaamisia koko terapian aikana vähintään 20 kertaa. Yhden käynnin kesto on 45 minuuttia. Koska terapiajakso kestää usein 4-5 kuukautta, koulutuspsykoterapia vaatiikin sitoutumista. Koulutuspsykoterapia on hinnaltaan edullisempaa kuin valmistuneen psykoterapeutin tarjoama terapia, mutta ei KELA-korvattavaa. 

Hakeutuminen asiakkaaksi koulutuspsykoterapiaan

Verve Terapia toteuttaa koulutuspsykoterapiaa läsnäpalveluna Oulussa ja Turussa. Ole yhteydessä valitsemaasi psykoterapeuttiopiskelijaan ennen ajanvarausta. Voit myös kysyä lisää asiakaspalvelustamme numerosta 044 4141 000 tai sähköpostitse ajanvaraus@verve.fi.

Tutustu Verve Terapian psykoterapiaopiskelijoihin

Johanna Peltoniemi

Johanna Peltoniemi

Psykologi, psykoterapiakoulutettava, kognitiivinen yksilöpsykoterapia
Psykoterapeutti Mari Tulijoki, Verve Terapia Turku

Mari Tulijoki

Psykologi, psykoterapiakoulutettava, kognitiivinen yksilöpsykoterapia
Kaisa-Johanna Yli-Tokola

Kaisa-Johanna Yli-Tokola

Psykoterapeuttikoulutettava, psykoanalyyttinen yksilöpsykoterapia
Psykoterapeuttiopiskelija Katri Haukkala, Verve Terapia Seinäjoki

Katri Haukkala

Psykologi, psykoterapiakoulutettava, kognitiivinen yksilöpsykoterapia
Jenni Pylväs, psykoterapeuttikoulutuksessa, Verve Terapia

Jenni Pylväs

Psykoterapeuttikoulutettava, psykoanalyyttinen yksilöpsykoterapia

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat varata ajan

  • soita meille numeroon 044 4141 000 (ma–pe klo 9–15) tai
  • lähetä sähköpostia osoitteeseen ajanvaraus@verve.fi.
  • Ole yhteydessä valitsemaasi psykoterapeuttiopiskelijaan ennen ajanvarausta. Nettiajanvaraukseen pääset valitsemasi terapeutin esittelysivulta.