Allasterapia

Allasterapia fysioterapian muotona

Allasterapia on fysioterapian erityismuoto, jossa harjoittelu tapahtuu vedessä. Allasterapiassa hyödynnetään veden vastusta, nostetta, hydrostaattista painetta. Vedellä on kannattelevia ominaisuuksia, joka mahdollistaa esimerkiksi turvallisen tasapaino- ja kävelyharjoittelun henkilölle, jolle nämä eivät ole mahdollisia kuivalla maalla. Lisäksi allasterapiassa voidaan harjoittaa myös hengitys- ja verenkiertoelimistöä sekä lihasvoimaa ja liikkuvuutta. Harjoittelussa voidaan hyödyntää erilaisia allasvälineitä. Veden ominaisuuksien vuoksi allasterapia lievittää kipuja ja turvotusta sekä rentouttaa.

Allasterapia sopii erilaisten neurologisten sairauksien ja tuki- ja liikuntaelimistön ongelmien ja vammojen kuntoutukseen. Vedessä harjoittelu sopii niin aikuisille kuin lapsillekin. Allasterapiassa terapeutti ohjaa harjoittelua altaassa tai altaan reunalta. Allasterapia ei edellytä kuntoutujalta uimataitoa. Useissa toimipisteissämme altaaseen siirtyminen onnistuu myös allasnostimien avulla. Terapia-altaassa veden lämpötila on noin 32 astetta. Allasterapiaa voidaan toteuttaa itsenäisenä kuntoutusmuotona tai fysioterapian lisäksi joko yksilöterapiana tai ryhmämuotoisesti.

Allasterapian hinnat

45 minuuttia 80 €
60 minuuttia 105 €

Allasterapiaan voi tulla Kelan, vakuutusyhtiön, sairaanhoitopiirin tai kunnan maksusitoumuksella tai itse maksaen. Ota yhteyttä sinua lähimpään toimipaikkaamme:

Toimipaikat: Järvenpää, Lappeenranta, Tampere, Pori