Psykofyysinen fysioterapia

Psykofyysinen fysioterapia kuntoutuksen muotona

Psykofyysisen fysioterapian tavoitteena on saavuttaa kehon ja mielen kokonaisvaltainen tasapaino.

Psykofyysinen fysioterapia katsoo sinua  kokonaisuutena, jossa keho ja mieli toimivat vahvassa yhteistyössä. Psykofyysisyys viittaa siihen, että kehosi vaikuttaa mieleesi ja mielesi vaikuttaa kehoosi. Jokainen meistä kohtaa tilanteita, joissa kehomme saattaa reagoida voimakkaasti aiheuttaen mielelle jännitteitä. Toisinaan hermojärjestelmäämme jo vuosia sitten tallentuneet toimintamallit aiheuttavat aktivoituessaan hämmentäviä tunteita. Emme välttämättä tiedosta kehossa tapahtuvien fyysisten reaktioiden yhteyttä mielen reagointiin. Voit saavuttaa paremman tasapainon ja ymmärtää itseäsi paremmin, kun tutkimme yhdessä tätä yhteyttä.

Psykofyysisessä fysioterapiassa toimimme sekä kehon että mielen alueella erilaisia menetelmiä käyttäen. Yhteinen työskentely terapeuttimme ja sinun välillä voi koostua esimerkiksi kehon asentojen havainnoinnista, hengityksen kuuntelusta ja erilaisista hengitysharjoituksista, liikkumisen aiheuttamien tuntemusten tunnistamista kehossa ja mielessä sekä rentoutusharjoituksista. Myös keskustelulle on oma sijansa. Psykofyysinen fysioterapia on monipuolista ja laaja-alaista, ja voi tukea perinteistä terapiaa erinomaisella tavalla.

Suosittelemme psykofyysistä fysioterapiaa, kun sinulla on:

  • Stressiä, ahdistusta, masennusta, uupumusta ja unettomuutta
  • Pitkittyneitä kiputiloja
  • Jännitystä
  • Kehon hahmottamisen ja tiedostamisen vaikeuksia
  • Kehonkuvan ongelmia (mm. syömishäiriöt)

Lempeässä ilmapiirissä voit turvallisesti kohdata kehosi lähettämiä viestejä. Rinnallasi on kanssakulkija, joka auttaa sinua ymmärtämään itseäsi kokonaisvaltaisemmin. Olet aina turvallisissa ja lempeissä käsissä.

Toimipaikat: Lappeenranta

Hinta: 71 €/60 min.