Urheilufysioterapia

Urheilufysioterapia ennaltaehkäisee tapaturmia

Säännöllisen harjoittelun aiheuttama kehon kova kuormitus voi aiheuttaa erilaisia rasitusperäisiä vammoja sekä altistaa loukkaantumisille.

Urheilufysioterapiassa kiinnitetään huomiota ennaltaehkäisevään toimintaan. Huolellisella ja ammattitaitoisella tutkimuksella selvitetään tekijät, jotka mahdollisesti kuormittavat kehoa epäedullisesti ja altistavat urheilijan vammoille. Näitä tekijöitä voivat olla esimerkiksi puutteellinen liikkuvuus tai lihasepätasapaino.

Urheilufysioterapeutti työskentelee urheilijoiden parissa auttaen vammojen kuntouttamisessa.

Urheilufysioterapiassa tavoitteena on, että vamman saaneen urheilijan tai kuntoilijan suorituskyky palautuisi takaisin urheilulajin tai suorituksen vaatimalle tasolle, iästä riippumatta.

Urheilufysioterapeuttimme toimivat yhteistyössä urheilijoiden, seurojen ja valmennusjohdon kanssa. Heillä on osaaminen toimia osana valmennustiimiä  tukiharjoittelun suunnittelussa ja ohjauksessa. Tukiharjoittelu voi sisältää lajispesifeitä harjoitteita, liikkuvuus ja lihasvoimaharjoittelua, kaikkea mikä auttaa urheilijaa suorittamaan lajiaan paremmin ja turvallisemmin, mutta välttäen vammoja.

Urheilufysioterapia sisältää myös manuaalisia hoitoja, joiden avulla hoidetaan sekä vammoja, että ennaltaehkäistään kehon kuormitustekijöitä kuten lihaskireyksiä.

Toimipaikat: Pori, Eurajoki


Tekijänoikeudet: ©2021 Verve terapia. Kaikki oikeudet pidätetään. Powered by WWW Design