Skip to main content

Psykoterapia

Psykoterapia on hoito- ja kuntoutusmenetelmä, jossa hankalia asioita käsitellään keskustelemalla. Avainasemassa onkin asiakkaan ja terapeutin välinen keskinäinen luottamus ja toimiva hoitosuhde. Keskustelut ovat potilastietolain (785/1992) 13 §:n mukaan salassa pidettäviä. Psykoterapialla pyritään tukemaan ihmisen itseymmärrystä, auttamaan elämän kriisivaiheiden yli, kehittämään ongelmanratkaisutaitoja sekä antamaan keinoja käsitellä vaikeita tunteita, ajatuksia ja ihmissuhdeongelmia.

Tavallisimpia syitä psykoterapiaan hakeutumiseen ovat esimerkiksi ahdistus, masennus, pelot, menetykset, riippuvuudet sekä ongelmat ihmissuhteissa, työssä tai opiskelussa. Psykoterapiaan voi tulla kaikenikäiset asiakkaat sekä parit, perheet ja ryhmät. Jos pohdit keskusteluavun tarvettasi, mutta et halua varata aikaa psykoterapeutille, voit tutustua Mielen hyvinvoinnin kartoitukseemme, joka on matalan kynnyksen palvelu oman jaksamisen ja mielenterveyden arviointiin.

Vaikeampien mielenterveyden ja käyttäytymisen häiriöiden hoito on suositeltavaa aloittaa psykiatrian erikoislääkäreidemme tutkimuskäynnillä. Tutkimuksiin sisältyy yksilöllisesti suunniteltu mielenterveydenhäiriöiden diagnostinen selvittely ja hoidon tarpeen arviointi.

Psykoterapiaamme pääsee ilman lähetettä ja jonotusta

Psykoterapiaan voi tulla omalla kustannuksella ilman lähetettä ja diagnoosia. Jos hoitosuhde on pitkä, voit olla oikeutettu Kelan tukemaan kuntoutuspsykoterapiaan. Palvelumme ovat kaikkien asiakkaiden saatavilla kotipaikkakunnasta riippumatta. Voit varata meiltä ajan läsnätapaamisena haluamaltasi toimipaikalta tai etätapaamisena verkossa. Toimimme tällä hetkellä 11 paikkakunnalla.

Psykoterapeutti on mielenterveyden ja käyttäytymisen häiriöiden sekä elämän kriisitilanteiden vuorovaikutukselliseen hoitoon erikoistunut terveydenhuollon ammattihenkilö. Psykoterapeutin ammattinimikkeen käyttöoikeuden myöntää Sosiaali- ja terveysalan valvontavirasto. Vain psykoterapeutti voi tarjota Kelan tukemaa kuntoutuspsykoterapiaa. Psykoterapeutti ei voi tehdä lääketieteellisiä diagnooseja tai määrätä lääkkeitä.

Psykoterapia on aina yksilöllinen prosessi, jonka kestoa ei voi ennalta määrittää. Psykoterapian kesto vaihteleekin muutamasta käyntikerrasta useaan vuoteen. Kelan tukemaa kuntoutuspsykoterapia voi saada enintään 80 kertaa vuoden ja 200 kertaa kolmen vuoden aikana. Suomalaisen lääkäriseuran ja Suomen akatemian konsensuslausuman mukaan noin puolet psyykkisistä häiriöistä kärsivistä potilaista toipuu ja vielä useampi hyötyy lyhytkestoisistakin psykoterapioista. Pitkäkestoisempi terapia vähentää ongelmien uusiutumisen riskiä.

Psykoterapian hinta

Yksilöterapiaan varataan kestoltaan 45, 60 tai 90 minuutin aika ja pari- sekä perheterapiaan 90 minuutin aika. Psykoterapia maksaa terapeutin kokemuksesta ja koulutuksesta riippuen 85 eurosta 110 euroon per 45 minuutin käynti. Voit vertailla terapeuttikohtaisia hintojamme ajanvarauksen yhteydessä.

Tilaamalla Verve Terapian laskut sähköisesti suoraan verkkopankkiisi laskun maksaminen sujuu vaivattomasti. Lue lisää Verve Terapian henkilöasiakkaan verkkolaskusta. Laskun toimitamme myös sähköpostitse tai paperilaskuna postitse. Sähköpostilasku on turvallinen, toimitusmaksuton ja ympäristöystävällinen laskutustapa paperilaskuun verrattuna ja laskun maksaminen käy kätevästi verkkopankissa. Postitse lähetettäviin laskuihin lisätään 3 euroa/lasku postituskulua. Kaikkiin laskuihin lisätään toimistomaksu, jolla katetaan laskutusprosessiin liittyviä kuluja. 1.9.2023 alkaen toimistomaksumme on 11,50/lasku.

Psykoterapian ajanvaraus ja asiakaspalvelu

Voit varata meiltä ajan läsnätapaamisena haluamaltasi toimipaikalta tai etätapaamisena verkossa. Ajanvarauksen voit tehdä verkossa, soittamalla asiakaspalveluumme ma–pe klo 9–15 numeroon 044 4141 000 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen ajanvaraus@verve.fi. Voit varata ajan myös oman terapeuttisi tai psykiatrisi kautta. Asiakaspalvelumme auttaa myös varattujen aikojen peruutuksissa ja muutoksissa.

  Onko sinulla kysyttävää palveluistamme? Ole yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostitse tai puhelimitse. Lue myös usein kysytyt kysymykset.

  Palvelumme

  Terapiapaketit

  Verve Terapia Helsinki Vallila

  Pari- ja perheterapian palvelupaketti

  Verve Terapian pari- ja perheterapia on apunasi, kun kaipaat lähisuhteiden vuorovaikutukseen uutta näkökulmaa ja mahdollisuuksia muutokseen. Hektinen arki ja ympäröivän maailman tapahtumat kuormittavat jaksamistamme, mikä voi vaikuttaa parisuhteen ja perheen hyvinvointiin.
  Verve Terapia Helsinki Vallila

  Pari- ja perheterapian palvelupaketti

  Verve Terapian pari- ja perheterapia on apunasi, kun kaipaat lähisuhteiden vuorovaikutukseen uutta näkökulmaa ja mahdollisuuksia muutokseen. Hektinen arki ja ympäröivän maailman tapahtumat kuormittavat jaksamistamme, mikä voi vaikuttaa parisuhteen ja perheen hyvinvointiin.
  Verve Terapia Oulu

  Pidä minut lähelläsi – parisuhteen huoltokurssi Oulussa

  Jokainen parisuhde tarvitsee huolenpitoa ja hoitoa. Parisuhteen rakentamista voi verrata talon rakentamiseen ja huoltamiseen sekä sen kunnostamiseen. Parisuhdekurssi on hyvä vaihtoehto silloin, kun haluatte lisätä sitä hyvää, mitä parisuhteessanne on.