Psykoterapia

Psykoterapia on hoito- ja kuntoutusmenetelmä, jossa hankalia asioita käsitellään keskustelemalla. Avainasemassa onkin asiakkaan ja terapeutin välinen keskinäinen luottamus ja toimiva hoitosuhde. Keskustelut ovat potilastietolain (785/1992) 13 §:n mukaan salassa pidettäviä. Psykoterapialla pyritään tukemaan ihmisen itseymmärrystä, auttamaan elämän kriisivaiheiden yli, kehittämään ongelmanratkaisutaitoja sekä antamaan keinoja käsitellä vaikeita tunteita, ajatuksia ja ihmissuhdeongelmia.

Tavallisimpia syitä psykoterapiaan hakeutumiseen ovat esimerkiksi ahdistus, masennus, pelot, menetykset, riippuvuudet sekä ongelmat ihmissuhteissa, työssä tai opiskelussa. Psykoterapiaan voi tulla kaikenikäiset asiakkaat sekä parit, perheet ja ryhmät. Vaikeampien mielenterveyden ja käyttäytymisen häiriöiden hoito on suositeltavaa aloittaa psykiatrian erikoislääkäreidemme tutkimuskäynnillä. Tutkimuksiin sisältyy yksilöllisesti suunniteltu mielenterveydenhäiriöiden diagnostinen selvittely ja hoidon tarpeen arviointi.

Psykoterapiaamme pääsee ilman lähetettä ja jonotusta

Psykoterapiaan voi tulla omalla kustannuksella ilman lähetettä ja diagnoosia. Jos hoitosuhde on pitkä, voit olla oikeutettu Kelan tukemaan kuntoutuspsykoterapiaan. Palvelumme ovat kaikkien asiakkaiden saatavilla kotipaikkakunnasta riippumatta. Voit varata meiltä ajan läsnätapaamisena haluamaltasi toimipaikalta tai etätapaamisena verkossa. Toimimme tällä hetkellä 13 paikkakunnalla.

Psykoterapeutti on mielenterveyden ja käyttäytymisen häiriöiden sekä elämän kriisitilanteiden vuorovaikutukselliseen hoitoon erikoistunut terveydenhuollon ammattihenkilö. Psykoterapeutin ammattinimikkeen käyttöoikeuden myöntää Sosiaali- ja terveysalan valvontavirasto. Vain psykoterapeutti voi tarjota Kelan tukemaa kuntoutuspsykoterapiaa. Psykoterapeutti ei voi tehdä lääketieteellisiä diagnooseja tai määrätä lääkkeitä.

Psykoterapian kesto vaihtelee muutamasta käyntikerrasta kolmeen vuoteen. Kelan tukemaa kuntoutuspsykoterapia voi saada enintään 80 kertaa vuoden ja 200 kertaa kolmen vuoden aikana. Suomalaisen lääkäriseuran ja Suomen akatemian konsensuslausuman mukaan noin puolet psyykkisistä häiriöistä kärsivistä potilaista toipuu ja vielä useampi hyötyy lyhytkestoisistakin psykoterapioista. Pitkäkestoisempi terapia vähentää ongelmien uusiutumisen riskiä.

Psykoterapian hinta

Yksilöterapiaan varataan kestoltaan 45 tai 90 minuutin aika ja pari- sekä perheterapiaan 90 minuutin aika. Psykoterapia maksaa terapeutin kokemuksesta ja koulutuksesta riippuen 85 eurosta 110 euroon per 45 minuutin käynti. Voit vertailla terapeuttikohtaisia hintojamme ajanvarauksen yhteydessä.

Tilaamalla Verve Terapian laskut sähköisesti suoraan verkkopankkiisi laskun maksaminen sujuu vaivattomasti ilman toimituskulua. Lue lisää Verve Terapian henkilöasiakkaan verkkolaskusta. Postitse lähetettäviin laskuihin lisätään 1,90 euroa/lasku toimituskulua. 1.11.2021 lähtien kaikkiin laskuihin lisätään 5 euron toimistomaksu, jolla katetaan laskutusprosessiin liittyviä kuluja. Tarkoitus on välttää korotukset terapiahintoihin ja lisätä laskutuksen läpinäkyvyyttä. Toimialan keskimääräisiin hallinnollisiin kuluihin verrattuna veloituksemme on edelleen markkinoiden pienin.

Psykoterapian ajanvaraus ja asiakaspalvelu

Voit varata meiltä ajan läsnätapaamisena haluamaltasi toimipaikalta tai etätapaamisena verkossa. Ajanvarauksen voit tehdä verkossa, soittamalla asiakaspalveluumme ma–pe klo 9–17 numeroon 044 4141 000 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen ajanvaraus@verve.fi. Voit varata ajan myös oman terapeuttisi tai psykiatrisi kautta.

    Onko sinulla kysyttävää palveluistamme? Ole yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostitse tai puhelimitse. Lue myös usein kysytyt kysymykset.

    Palvelumme


    Tekijänoikeudet: ©2021 Verve terapia. Kaikki oikeudet pidätetään. Powered by WWW Design