Skip to main content

Etäterapiaa paikasta riippumatta

Etäterapia mahdollistaa tietoturvallisen terapian paikasta riippumatta ja voit aloittaa sen helposti ilman lähetettä tai aiempaa terapiasuhdetta. Terapia toteutetaan etäyhteydessä, esimerkiksi mobiililaitteella tai tietokoneella. Etäterapiaa varten tarvitset kameralla varustetun tietokoneen ja internetyhteyden tai älypuhelimen.

Etäterapia ei eroakaan tavallisesta läsnä tapahtuvasta terapiasta muutoin, kuin että se tapahtuu etäyhteydessä valitsemassasi ympäristössä, esimerkiksi kotoa käsin.

Etäterapia on yhtä vaikuttavaa kuin kasvokkain tapahtuva terapia

Terapia on tutkitusti yhtä vaikuttavaa, tapahtui se etäyhteydellä tai kasvokkain. Tärkeää on, että terapiamuoto ja suhde terapeuttiin on toimiva.

Etäterapia sopii kertaluontoiseen keskusteluun ja pidempään terapiaan

Etäterapia on hyvä valinta silloin, kun sinun on hankala päästä terapiavastaanotolle tai haluat välttää ylimääräisiä kontakteja terveydellisten riskitekijöiden vuoksi. Myös Kelan kuntoutuspsykoterapia on mahdollista toteuttaa etänä.

Etäterapia sopii niin kertaluontoiseen keskusteluun kuin pidempäänkin terapiaan, ja on mahdollista toteuttaa yksilö-, pari- ja perheterapiassa.

Ajanvarauksen kautta etäterapiaan

Niin kuin muillekin vastaanotoille, myös etäterapiaan on varattava aika. Voit varata ajan etäterapiaan verkkoajanvarauksessa, soittamalla asiakaspalveluumme ma–pe klo 9–15 numeroon 044 4141 000 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen ajanvaraus@verve.fi.

  Ajanvarauksen jälkeen saat toiveesi mukaan joko sähköpostitse tai tekstiviestitse linkin, jota klikkaamalla pääset osallistumaan etäterapiatapaamiseen. Saamasi osallistumislinkki aukeaa silloin, kun sinulla on aika varattuna.

  Etänä tapahtuvat vastaanotot ovat yhä enemmissä määrin lisääntyvä tapa olla yhteydessä ja hoitaa asioita. Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään, jos sinulle tulee mieleen lisää kysymyksiä etäterapiastamme.

  Etäterapiaa tietoturvallisesti

  Tietoturva, asiakkaidemme tietojen turvallisuus ja luottamuksellisuus ovat Verve Terapian toiminnan perusta ja kiinnitämme näihin asioihin huomioita jokapäiväisessä työssämme.

  Käsittelemme henkilötietojasi EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti. Terapeuttisi tekee etäterapiakäynnistä normaalit ohjeiden mukaiset merkinnät Valviran luokittelemaan A-luokan järjestelmään. Samaan järjestelmään tehdään kirjaukset myös läsnä tapahtuvasta terapiasta. Lue tietosuojaselosteelta lisää asiakastietojen käsittelystä. 

  Kaikki sinun ja terapeuttisi väliset keskustelut ovat potilastietolain mukaisesti salassa pidettäviä.

  Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi vastaanotollemme etäyhteyden välityksellä.