Skip to main content

Pariterapiasta ratkaisuja

Pariterapiassa ammattitaitoiset ja koulutetut pariterapeuttimme auttavat löytämään ratkaisuja parisuhdettasi vaikeuttaviin tilanteisiin. Lisäksi he pyrkivät vahvistamaan molempien osapuolten kykyä ymmärtää itseään sekä toista ja hakemaan yhteisiä voimavaroja tilanteiden selvittämiseksi. Paripsykoterapeutit ovat ihmissuhde-ammattilaisia, jotka ovat saaneet koulutuksen paripsykoterapiaan.

Pariterapia voidaan toteuttaa läsnä tai etänä. Lue lisää etäterapiasta >

Pariterapia auttaa löytämään ratkaisuja monenlaisiin tilanteisiin

Yleisempiä syitä hakeutua pariterapiaan ovat mm.

 • vuorovaikutusongelmat (kommunikaation toimimattomuus tai jumiutuminen)
 • ikäkriisit
 • ruuhkavuosihuolet
 • uskottomuus
 • seksuaalisuuteen liittyvät kysymykset
 • lapsettomuus
 • toisen osapuolen sairauden tai päihteiden käyttö, esim. erilaiset riippuvuusongelmat
 • parisuhdeväkivalta.
Verve Terapia Helsinki Vallila

Pari- ja perheterapian palvelupaketti

Verve Terapian pari- ja perheterapia on apunasi, kun kaipaat lähisuhteiden vuorovaikutukseen uutta näkökulmaa ja mahdollisuuksia muutokseen. Hektinen arki ja ympäröivän maailman tapahtumat kuormittavat jaksamistamme, mikä voi vaikuttaa parisuhteen ja perheen hyvinvointiin.
Verve Terapia Helsinki Vallila

Pari- ja perheterapian palvelupaketti

Verve Terapian pari- ja perheterapia on apunasi, kun kaipaat lähisuhteiden vuorovaikutukseen uutta näkökulmaa ja mahdollisuuksia muutokseen. Hektinen arki ja ympäröivän maailman tapahtumat kuormittavat jaksamistamme, mikä voi vaikuttaa parisuhteen ja perheen hyvinvointiin.

Pariterapiaan voi tulla käsittelemään myös eron ja jaetun vanhemmuuden teemoja. 

Nykyään miltei puolet liitoista päättyy eroon ja puolet niistä tapahtuu lasten ollessa alle kouluikäisiä. Apua voidaan hakea myös siihen, kuinka eroaminen voisi tapahtua siten, että se aiheuttaisi mahdollisimman vähän haittaa lasten hyvinvoinnille.

Voit varata ajan matalalla kynnyksellä pariterapiaan ja vahvistaa parisuhteesi toimivuutta jo ennen kuin tilanne kärjistyy. Voit hakea apua myös yksin, jos kumppanisi ei ole motivoitunut hakemaan apua. Voit tulla pariterapiaan itse maksaen tai hakea Kelan kuntoutuspsykoterapiaa. Lue Kelan tukemasta kuntoutuspsykoterapiasta lisää Kelan sivuilta > 

Ajanvaraus pariterapiaan

Voit varata ajan pariterapiaan verkkoajanvarauksessa, soittamalla asiakaspalveluumme ma–pe klo 9–15 numeroon 044 4141 000 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen ajanvaraus@verve.fi.

Pariterapia tukee matkaa kohti yhteisiä tavoitteita

Pariterapian alkuvaiheessa otetaan selvää parin toiveista parisuhteelleen ja mietitään yhteisiä tavoitteitanne tuleville käynneille. Joskus halutaan pohtia, onko yhdessäolo enää mielekästä, mitä asiat vaikuttavat suhteen laatuun ja miten asioita voitaisiin saada korjattua.

Usein pariterapiassa opetellaan myös kommunikoimaan ja ymmärtämään kumppanin tapoja tuoda itseään ilmi samoin kuin tutustutaan myös omiin tapoihin ilmaista itseään.

Myöhempiä parisuhteen taitekohtia ovat mm. lasten murrosikä ja kotoa pois muutto.

Pariterapian hyödyt

Pariterapeuteillamme on tietoa toimivasta parisuhteesta, käyttäytymiseen vaikuttavista tekijöistä, parisuhteen vaiheista ja parisuhteen hoitamisesta. Pariterapeuttimme antaa harvoin suoria neuvoja, mutta hän tekee ehdotuksia ja auttaa teitä itseänne löytämään toimivia keinoja parisuhteenne parantamiseksi.

Pariterapeutti tuo tilanteeseen uusia näkökulmia, katsoo asioita ulkopuolisena, tasapuolisesti molempien puolisoiden sekä mahdollisten lasten kannalta. Pariterapeutti on siten ei kenenkään ja kaikkien puolella.

Turvallisessa ympäristössä on tarkoitus puhua mahdollisimman avoimesti ja rehellisesti oppien kunnioittamaan omia tarpeita ja kumppanin arvoja.

Työskentelyn toivottu tulos on lisätä

 • pariskunnan keskinäistä vuorovaikutusta
 • suhteen toimivuutta
 • kaikkien perheenjäsenten hyvinvointia.

Vanhempien liitto on lasten ensisijainen malli parisuhteesta ja siksikin erityisen merkityksellinen.

Olet lämpimästi tervetullut Verve Terapiaan. Autamme sinua ja kumppaniasi mielellämme matkalla hyvinvointiinne.