Skip to main content

Perheterapiasta tukea koko perheelle

Perheterapiassa käsitellään perhe-elämää vaikeuttavia asioita. Ammattitaitoiset perheterapeuttimme auttavat etsitään uusia toimivia tapoja kommunikointiin ja/tai toimintaan perheesi välisissä suhteissa. Perheterapian tavoitteena on koko perheesi hyvinvointi. Perheterapiassa voi olla mukana yksi tai useampi perheenjäsen tai koko perheesi.

Perheterapian tavoitteena koko perheesi hyvinvointi

Yleisiä syitä hakeutua perheterapiaan ovat esimerkiksi

  • lasten syntymä
  • vanhemmuus
  • murrosiän haasteet
  • vanhempien keskinäinen suhde.

Perheterapiaan hakeutumisen taustalla voi olla myös suurempi elämänkriisi kuten perheen hajoaminen, perheenjäsenen sairastuminen tai kuolema.

Verve Terapia Helsinki Vallila

Pari- ja perheterapian palvelupaketti

Verve Terapian pari- ja perheterapia on apunasi, kun kaipaat lähisuhteiden vuorovaikutukseen uutta näkökulmaa ja mahdollisuuksia muutokseen. Hektinen arki ja ympäröivän maailman tapahtumat kuormittavat jaksamistamme, mikä voi vaikuttaa parisuhteen ja perheen hyvinvointiin.
Verve Terapia Helsinki Vallila

Pari- ja perheterapian palvelupaketti

Verve Terapian pari- ja perheterapia on apunasi, kun kaipaat lähisuhteiden vuorovaikutukseen uutta näkökulmaa ja mahdollisuuksia muutokseen. Hektinen arki ja ympäröivän maailman tapahtumat kuormittavat jaksamistamme, mikä voi vaikuttaa parisuhteen ja perheen hyvinvointiin.

Voit varata ajan matalalla kynnyksellä perheterapiaan ja vahvistaa perheesi hyvinvointia jo ennen kuin tilanne kärjistyy. Voit hakea apua yksin tai yhdessä perheenjäsentesi kanssa. Voit tulla perheterapiaan itse maksaen tai hakea Kelan kuntoutuspsykoterapiaa. Lue Kelan tukemasta kuntoutuspsykoterapiasta lisää Kelan sivuilta >

Yksittäisiltä käynneiltä tai pidempiaikaisesta terapiasuhteesta eväitä koko perheen hyvinvointiin

Joskus ongelmia pystytään ratkomaan jo muutamalla käyntikerralla, joskus asioiden selkiytyminen kestää pidempään. Perheterapiassa tapaamme perhettä tai paria viikoittain. Usein tapaamisia on 1–2 kertaa kuukaudessa. Asiakkaana voit aina sopia yhdessä terapeuttisi kanssa sopivalta tuntuvasta hoitojaksosta tai käyntien määrästä.

Tapaamistiheys voi olla myös ns. prosessikohtaista, jolloin esimerkiksi kriisin aikana tavataan hyvinkin tiiviisti, ja joskus on puolestaan annettava jollekin keskeiselle asialle ja siihen liittyville muutoksille aikaa sisäistyä muutama kuukausi.

Yksilö vai perheterapia?

Karkeana yleissääntönä pidemmän psykoterapiamuodon valinnassa voi pitää sitä, miten hyvin ongelma rajautuu yksilön ongelmaksi. Selkeästi pään sisällä pysyvä ongelma soveltuu yksilöterapialla hoidettavaksi ja komplisoituneissa tilanteissa perhe-/verkostoterapia on tarpeen ainakin osana hoitoa.

Tosin perheissä ongelmat harvoin pysyvät puhtaasti mielen sisäisinä. Usein ne vaikuttavat erityisen selvästi myös perheen mahdollisiin alaikäisiin.
Tyypillisesti perheinterventioita käytetään esimerkiksi seuraavissa tilanteissa

  • kriisitilanteiden tutkimuksessa ja hoidossa
  • ongelmatilanteiden tutkimisessa
  • erilaisissa perheen ja parisuhteen ongelmissa
  • lasten ja nuorten ongelmissa
  • psykiatristen sairauksien hoidossa.

Perhe- ja verkostoterapian kohteena on vuorovaikutusverkosto ja verkoston historia. Asiakas otetaan siis huomioon paitsi yksilönä, myös osana hänen perhettään ja lähipiiriään.

Perheterapia voi auttaa sinua ja perhettäsi ymmärtämään toistenne lisäksi paremmin myös omia ajatuksia ja käytösmalleja. Parhaimmillaan perheterapia voi johtaa yhteiselle matkalle tutustumaan perheenjäseneen uudella tavalla.

Ajanvaraus perheterapiaan

Voit varata ajan perheterapiaan verkkoajanvarauksessa, soittamalla asiakaspalveluumme ma–pe klo 9–15 numeroon 044 4141 000 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen ajanvaraus@verve.fi.

Perheterapia voidaan toteuttaa läsnä tai etänä. Lue lisää etäterapiasta >

Toivotamme sinut ja perheesi lämpimästi tervetulleeksi perheterapiaan!