Skip to main content

Yksilöterapia

Yksilöterapian tavoitteena on parantaa asiakkaan hyvinvointia, toimintakykyä ja mielenterveyttä kokonaisvaltaisesti. Yksilöterapiasta saat konkreettisia ratkaisuja hyvinvointisi tueksi.

Käsittelemättömät tunteet ja ajatukset näyttäytyvät usein erilaisina haasteina ja ongelmina elämässä tai suhteissa. Tunteet ja niiden näkyvyys liittyvät usein elämän hallintaan, vaikka ne liian usein sekoitetaankin ihmisen luonteeseen. Tunteet ovat hallittavissa ja tutustumalla itseensä voi myös oppia käsittelemään omia tunteitaan.

Verve Terapiassa terapian lähtökohtana onkin se, että tulet kuulluksi ja ajatuksesi sekä tunteesi pääsevät avoimesti esiin. Kun käsittelet vaikeilta tuntuvia asioita tai tunteita yhdessä ammattiterapeutin kanssa turvallisessa ympäristössä, saat konkreettisia ratkaisuja elämääsi häiritseviin ongelmiin. Terapeutin kanssa muodostuva suhde onkin tärkeä tekijä terapiasi vaikuttavuuden kannalta.

Yksilöterapiassa tarkastelemme persoonallisuuttasi, ympäristöäsi ja taustaasi sekä näiden vaikutusta nykytilanteeseesi. Menneisyyden selvittämättömät, tiedostamattomatkin ongelmat ja jännitteet voivat oirehtia nykyhetkessä erilaisin tavoin. Tarkoituksenamme on yhdessä sinun kanssasi korjata ja parantaa käsitystäsi omasta itsestäsi, näkemyksistäsi sekä ympärilläsi tapahtuvista asioista.

Tavallisia syitä hakeutua terapiaan ovat mm.

  • masennus
  • jännitysoireet
  • pelko-oireet
  • neuroosit
  • persoonallisuushäiriöt.

Terapiaan hakeutuessa ei kuitenkaan tarvitse olla selkeää suurta ongelmaa tai tietoa siitä, miksi jokin asia tuntuu haastavalta. Riittää, että tunnet tarvitsevasi apua. Terapiaan voi tulla itsemaksavana tai hakea Kelan kuntoutuspsykoterapiaa. Lue Kelan tukemasta kuntoutuspsykoterapiasta lisää Kelan sivuilta >

Yksilöterapian konkreettisilla ratkaisuilla elämä haltuun

Terapian aikana opit tunnistamaan tunteitasi ja mielesi toimintaa tavalla, joka mahdollistaa muutoksen parempaan. Oma hyvinvointisi on kaiken perusta.

Löytämällä omat unelmasi, kohtaamalla häpeäsi, pelkosi ja heikkouden tunteesi, autat myös läheisiäsi voimaan hyvin. Täydellisiä ihmisiä ei ole olemassa, eikä sellaiseksi voi tulla. Itseään voi kuitenkin oppia tuntemaan paremmin ja sitä kautta elämän voi ottaa haltuun ja alkaa elää täysillä, muita kunnioittaen. Ammattiapua ei tarvitse hävetä. Ammattiavun hakeminen kertoo epäonnistumisen sijaan siitä, että olet rohkea ja vahva. Olet valmis kehittämään itseäsi ja ajatuksiasi.

Ajanvaraus yksilöterapiaan

Voit varata ajan yksilöterapiaan verkkoajanvarauksessa, soittamalla asiakaspalveluumme ma–pe klo 9–15 numeroon 044 4141 000 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen ajanvaraus@verve.fi.

Yksilöterapia voidaan toteuttaa läsnä tai etänä. Lue lisää etäterapiasta >

Olet lämpimästi tervetullut Verve Terapiaan. Autamme sinua mielellämme matkalla hyvinvointiisi.